Gelişen teknolojik imkanlar ve araştırmalar ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada kömür enerjisinden, doğalgaz enerjisine geçişi sağlamıştır. Isınmak için kullanılan doğalgaz ise kombi vasıtasıyla ısı enerjisine dönüşmekte ve soğuk günlerde ısıtma işlemi daha uygun, daha temiz enerjiyle sağlanmaktadır.
Doğalgazı yakarak suyun ısınmasını sağlayan kombide ise bazı arızalar ve sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunlardan en önemli olanı; kombinin ateşleme yapmaması ya da sıcak suyu doğru bir şekilde tesisata aktarmamasıdır.
Kombi Arızaları ve Çözümleri
Kombilerde yaşanan arızalar genellikle çalışıp ısı vermeme, patlamalı ateşleme, su kaçırma, ses yapma ve kendini kapatma şeklinde 5 seçenekten oluşur. Ancak bu seçeneklerin yanı sıra genellikle son teknoloji kombilerde sorunlar bir hata kodu ile ortaya çıkmaktadır. Bu hata kodunu takip ederek sizler de çözümü kolayca bulabilirsiniz.
Kombi Arıza Kodları Nelerdir?
- F10 Arıza Kodu: Bildiğiniz üzere su basıncı kombi için olmazsa olmaz bir detaydır. Su basıncının düşmesi ya da kırmızı noktaya gelmesi halinde F10 hata kodu çıkar. Tekrar su basarak; 1 ile 2 arasında seviyeye getirmelisiniz.
- OC Arıza Kodu: Dış hava sensöründe bir problem olduğunda kombi çalışmaz. OC arıza kodunda kombiyi bir süre kapatıp açın, eğer düzelmiyorsa servis çağırın.
- CC Arıza Kodu: Baca sensörünün bozulduğu anlamına gelir. Havayı dışarı atma konusunda sensörden gerekli bilgiyi almadan kombi, CC arızasına geçer. Baca sensörünün değişmesi gerekir.
- F1 Arıza Kodu: Aşırı ısınma durumunda meydana gelir. Servis tarafından kontrol edilmesi gerekir.
- F2 Arıza Kodu: Kombinin sıcak su performansını NTC sensörü belirler. NTC sensörünün bozulması halinde değiştirilmesi gereklidir.
- F3 Arıza Kodu: Hava prosestatında sorun olması halinde kombi F3 arızası verir. Genellikle perosestant değişince çözülür.
- F4 Arıza Kodu: Gaz valfinde bir sorun olması ya da ateşleme yapmaması halinde F4 hatasına geçer. Soğuk havalarda donma kaynaklı da ortaya çıkabilmektedir.
- F5 Arıza Kodu: İsofast, Millenium Plus, Themafast, Vinto modellerinde sıkça görülür, hava prosestanının bozulması anlamına gelir. Parçanın değişmesi yeterlidir.
- F6 Arıza Kodu: Kaloriferleri kontrol eden sensörün bozulması halinde cihaz F6 hatasına geçer. Sensörün değişmesi sonucunda sorun çözülür.
- F7 Arıza Kodu: Gaz armatüründe eğer bir sorun ya da bozukluk mevcutsa F7 arızasına geçer.
- F8 Arıza Kodu: Tesisat gidiş yolunda tıkanıklık ya da sorun olduğunda bu hata ortaya çıkar. Tesisatın kontrol edilmesi gerekir.
- F9 Arıza Kodu: Atron’da yer alan bu sorun hava prosestatında bir problem olduğunu anlatır. Servis çağırıp kontrol ettirebilirsiniz.
- F10 Arıza Kodu: Basınç oranı düşük ise kombi çalışmaz ve arızaya geçer. Bar seviyesini 1-5-2 arasına gelirin.
- F11 Arıza Kodu: Anakart bozulduğunda cihazda F11 hatası çıkar. Anakartın değiştirilmesi yeterlidir.
Airfel Kombi Arıza Servisi
Kombilerde bir çok kişi benzer sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Kimi zaman ürün teknolojisi bazen kullanıcı hatası çoğu zamanda çevresel faktörlerden kaynaklı arızalar görülür. Arifel kombi arızanızda firmamıza 444 67 02 numaradan ulaşabilirsiniz. Kombi hataları & Klima teknik sorunlarında Airfel servisi teknik birimlerimiz sizlere en kısa sürede ulaşıp sorunu kalıcı olarak çözümleyecektir.